Heathrow Airport

Hvis man flyver til London, er der flere forskellige lufthaven man kan lande i. Gatwick Airport, London City Airport og Stansted Airport er alle store lufthavne, men ingen af dem kan måle sig med Heathrow Airport.

Heathrow Airport ligger tættere på Londons centrum end de andre lufthavne, og den er en af de travleste lufthavne i verden.

Heathrow Airport
Fly lander i Heathrow Airport

Den bliver brugt af omkring 90 luftfartselskaber, der samlet flyver til over 170 destinationer rundt omkring i verden. Der er årligt 65 millioner passagerer der flyver til eller fra lufthavnen, hvor de fleste flyver til New York, Dubai, Dublin, Amsterdam eller Hong Kong.

Der er fem terminaler, hvoraf den første åbnede i 1968 og den sidste i 2008. Heathrow Airport havde indtil 2005 seks forskellige start- og landingsbaner, men disse blev reduceret til to parallelle, lange baner, da længden flyvemaskinerne krævede for at lande og starte forstørredes.

Som regel står Scotland Yard, Londons egen politistyrke, for sikkerheden i lufthavnen, men i perioder hvor sikkerheden skulle højnes har hæren også været sat ind. Alligevel skal man passe på sine ting, da Heathrow Airport har problemer med tyveri. Endda så meget, at den indimellem kaldes “Thiefrow”.

En nylig tilføjelse til lufthavnens sikkerhed er de amerikansk inspirerede “full body scanners”, scannere der ser gennem tøjet på hele kroppen, og kan vise om en person bærer våben under det. Ikke alle passagerer skal gennem denne scanning, kun enkelte personer som personalet udvælger. Hvis man bliver udvalgt, kommer man imidlertid ikke ombord på sit fly før man er blevet scannet.

Transport til og fra lufthavnen er meget nemt. Der går to tog til Paddington , et der stopper undervejs og et der kører direkte. Det direkte koster lidt mere, men tager også kun den halve tid og kører dobbelt så ofte. Tuben har fire stoppesteder på Piccadilly Line, hvor der er et stoppested ved terminal 1 og 3, et ved terminal 4 og et ved terminal 5. Derudover er der bustransport til lufthavnen, og adgang med bil og cykel. Man kan også praje en taxa i samtlige terminaler.

Similar Posts