På den nordlige side af Themsen finder man Her Majesty’s Royal Palace and Fortress, bedre kendt som Tower of London eller bare The Tower.
Tower of London
Tower of London

Tower er mest kendt for den firkantede borg , White Tower, der blev bygget i 1078 af William Erobreren, men består derudover af to fæstningsværker der ligger udenom selve tårnet.

Udover at være fæstningsværk har The Tower også fungeret som palads, men den væsentligste opgave har været som fængsel. En del af de indsatte her har fået dødstraf, den sidste udført på en tysk spion i 1941.

Tower of London er det sted hvor de britiske kronjuveler bliver opbevaret. Der er en permanent udstilling, og som kustoder bruges The Beefeaters. De fungerer også guides i resten af komplekset Tower of London.

I Tower kan man også opleve den mindre kendte ceremoni: “Ceremony of the Keys”. Mange tror fejlagtigt at denne traditionsrige ceremoni er en lukket forestilling, men i virkeligheden er den faktisk åben for publikum. Der er bare et meget begrænset antal pladser og man skal derfor sørge for at bestille billetter i god tid, 6-8 uger som minimum.
 Til gengæld får man en unik oplevelse af en tradition, der har rødder langt tilbage, med sine 700 år slår det uden problemer samtlige musicals som det længst-løbende show!

Similar Posts