Buckingham Palace i London
Porten til Buckingham Palace flankeret af to gardister

Buckingham Palace er det officielle hjem for monarken over Storbritannien – den engelske konge. De kongelige har flere andre residenser, men dette er det administrative hovedkvarter. Oprindeligt blev Buckingham Palace bygget som et stort byhus for hertugen af Buckingham i 1703 og blev først et kongeligt palads i 1837, da dronning Victoria flyttede ind.

Paladset ligger i City of Westminster og man kan med fordel kombinere det med en tur gennem St. James Park.

Hvis du vil indenfor, så er visse dele åbent for publikum i sommermånederne samt for et begrænset antal i december, januar og påsken hvert år. Paladset huser en del af den britiske kongefamilies kunstsamling, inklusiv værker af Rembrandt, Van Dyck og Canaletto.
Se mere om det på Royal Collection Trust.

Den normale guidede tour går gennem “The State Rooms”, som er de officielle gemakker, men det kan (i hvert fald om sommeren) anbefales at vælge “The Garden Tour”, hvor man får en rundtur i den tilhørende park – og som også inkluderer State Rooms touren. Buckingham Palaces have er den største private have i London og har en helikopterlandingsplads, en sø og en tennisbane og der bliver hvert år holdt havefester i Buckingham Palace, hvor over 30.000 gæster inviteres til at nyde te og sandwicher i de smukke haver.

Se mere på:

Info om Buckingham Palace

Åbnet i 1703

775 værelser heraf

  • 19 opholdsrum,
  • 52 royale og gæstesoveværelser,
  • 188 soveværelser til personale,
  • 92 kontorer og
  • 78 badeværelser

108 m bredt,
120 m i dybden og
24 m højt

Købt af monarken i 1761.

Den guldbesatte port til Buckingham Palace


Similar Posts