De 36 Yeomen Warders of The Tower of London er de ceremonielle vagter, hvis opgave det er at holde øje med fangerne i cellerne og vogte over kronjuvelerne.

Beefeater foran Tower
Beefeater foran Tower

Men da der ikke har været fanger i Tower siden1950erne, så bruger de tiden som guider og til at stille op til fotografering. I deres farvestrålende dragter er de et levn fra en svunden tid og et meget yndet motiv.

Man ved ikke med sikkerhed hvorfor the Yeomen kaldes for Beefeaters, men en teori går på at det er en afledning af det franske ‘buffetier’ som er ‘kongens garde’ – en anden går på at det skyldes at Storhertugen af Tuscany i 1669 konstaterede, at det dog var en usædvanlig stor mængde kød, de fik i deres daglige rationer.

Det var dog ganske almindeligt at elitekorps fik store mængder kød, og en teori går på, at Beefeaters var en generel betegnelse for alle de korps med specielle opgaver – der derfor også fik en bedre forplejning.

For blive optaget i korpset skal man være tidligere soldat i den britiske hær med mere end 22 års tro tjeneste. Selvom soldater fra både hær og flyvevåben kan søge optagelse, så kan soldater fra flåden ikke. Hvor de to først værn sværger troskab til kronen, så sværger flådens folk til Admiralitetet – og så kan man jo ikke stole på dem…

Similar Posts