Egern

Midt i Londons store larmende, stressede centrum ligger Hyde Park som et stykke natur mellem store højhuse og travle mennesker.

De små egern i Hyde Park er meget nysgerrige
De små egern i Hyde Park er meget nysgerrige

Der er masser at se på i parken, der er en af Londons største parker. Dyrelivet er noget helt specielt, og giver én et helt nyt syn på hvilke dyr der kan leve i en storby. Fugle er der masser af, de bliver tiltrukket af generøse parkgængere med franskbrød og de mange små søer i parken. Man finder både stære, duer, solsort, måger og flere slags ænder.

Derudover er der jo også de berømte og berygtede egern. Første gang et egern kommer pilende mod dig i håb om at få en godbid, kan det virke ret overvældende. Men efterhånden bliver man vænnet til det, de er nemlig over det hele. Ikke desto mindre er de da søde, og er man glad for dyr, kan man godt tage en pose nødder med ned i parken og hygge sig med de små gnavere.

Flere af de små boder rundt omkring i parken vil gerne – udover de obligatoriske kaffe/te og kager – sælge dig lidt børd eler nødder, til at fodre dyrene med.

Hyde Park er flittigt anvendt af byens borgere. Overalt ses hundeejere igang med dagens motion, joggere med samme formål og nyforelskede kærestepar. Nord for parken ligger et stort område med en masse hoteller i den billigere ende, så man kan nemt krydre sin London tur med en spadseretur gennem parken, hele vejn ned til Buckingham Palace og på den måde få både motion, frisk luft og turistoplevelser ud af det.

Ved søen The Serpentine findes med The Lido med en lille cafe og Lady Diana Memorial, et mindesmærke til ære for Lady Diana, Princess of Wales. Det er en del af The  Diana, Princess of Wales, Memorial Walk, der er markeret med plaketter i stisystemerne i Hyde Park, Green Park, St. James Park og Kensington Gardens, og som tilsammen sender dig ud på en godt 10 km lang vandretur.

I den anden ende af parken finder man Kensington Palace og søen Round Pond, der er … rund. Her er der ofte masser af fugle, da turister og andre gerne fodre dem med brød og andet godt. Som en lille reminder om de mindre fornøjelige sider af London, kan man også ind i mellem her se hjemløse vaske deres tøj på søens betonsider.

Hvis man er i parken er man næsten nødt til at gå mod parkens nordøstlige hjøre, hvor man finder Speakers’ Corner. Her kan man fra tid til anden se en mand med en sag stå og tale til hvem end der gider lytte. Mange politiske budskaber bliver fremført her, og selvom de fleste talere er fra den politiske undergrund, har der også været flere kendte talere, bl.a. Karl Marx. Mange tror at man på Speakers’ Corner har ret til at tale fuldstændig frit. Men politiet har rent faktisk ret til at arrestere den talende, selvom dette i praksis næsten aldrig sker.

http://www.royalparks.org.uk/parks/hyde_park/

Similar Posts