Man kommer meget nemt til at opføre sig ‘anderledes’ – ikke at nogen ville skælde dig ud, men du får lige et skævt blik, der ikke efterlader nogen tvivl om, at du har gjort noget forkert. Derfor denne lille vejledning i opførsel i ‘Tuben’!

Det vigtigste er, at det hedder ‘The Tube’ – ikke noget med underground eller subway!

Lad være med at stå i vejen. Langt de fleste skal skynde sig for at nå den videre forbindelse uanset om det er tube, bus eller fly. Så hvis du står og kigger det forkerte sted, kan du være skyld i at en hel masse mennesker ikke når deres tog. Gå ind til siden, hvor du ikke står i vejen…

Tal ikke med fremmede! Det er ikke noget sikkerhedstip, det er kun for at du ikke skal signalere TURIST. En rigtig Londoner taler ikke med sine med-passagere, med mindre der opstår en nødsituation, så vil du skabe nye forbindelser er det bedre at gøre det på en pub. 😉

Stå i højre side af rulletrappen. Ganske vist er rulletrapperne en-vejs, men der er en overhalingsbane: har man travlt, løber man op ad rulletrappen. Og det kan kun lade sig gøre, hvis alle de mindre travle holder sig inde i højre side. Stå til højre – løb til venstre!

Og så til sidst et tip, der også gælder i mange andre store byer: undgå myldretid! Hvis du ikke har behov for at blive transporteret på et bestemt tidspunkt, så undgå de tider, hvor alle andre har travlt med at komme til eller fra arbejde. Det går stærkt og der er meget trængsel – og oplevelsen bliver nemt meget værre. Vent hellere lidt, tag en kop kaffe og nyd at du i modsætning til alle de andre har god tid!

Similar Posts