Overvejer du også en at tage en weekendtur til London, danskernes yndlingsstorby? Så se med her, her kommer nemlig en insiderguide med tips til hvad du kan lave på dit London-besøg. Lidt kulturelt, lidt klassisk, lidt at spise, lidt at drikke og lidt afslapning.

Dag 1:

Foto: http://www.flickr.com/photos/edwin11/
Foto: http://www.flickr.com/photos/edwin11/

En god bid sydvest for London, ligger det tidligere kongelige palads, Hampton Court Palace, hvor Henry VII holdt til. Du kan gå på opdagelse i samtlige rum på det imponerende palads, her findes blandt andet et kæmpe køkken, soveværelser, lejlighedskomplekser og meget mere, udendørs lægger labyrinten Hampton Court Maze, som er åben hver dag fra kl. 10.

Efter opdagelsen på paladset kan du snuppe en kop kaffe i en de hyggelige cafeer. Så er det tid til at lægge vej mod London City, tag toget fra Hampton Courts Station via Waterloo til King’s Cross, hvor den populære og trendy cafe Drink, Shop & Do ligger lige rundt om hjørnet fra King’s Cross. Stedet har et fornemt udvalg af frokost, og er kendt for deres himmelske cocktails.

Tag et lille kig i shoppen efter måltidet. Ikke mange meter fra King’s Cross ligger The British Library, som bestemt er værd at tage forbi – en enorm bygning med tonsvis af bøger. De rigtig gamle af slagsen, er opbevaret i et kammer i midten af velkomstsalen, derudover findes der også en lille inspirerende shop med endnu flere bøger.

Dag 2:

Foto: http://www.flickr.com/photos/garryknight/
Foto: http://www.flickr.com/photos/garryknight/

Stå tidligt op, og join køen til Londons hippe og chikke 80’er inspirerede morgenmadscafe The Breakfast Club i Soho. Stedets popularitet stiger og stiger, og af god grund, stemningen er cool, hip og afslappet, perfekt for både lokale og turister! Drag herefter mod sydøst London, og besøg det tyrkiske bad Pasha Spa. I hele tre timer kan du nå at koble helt af fra storbyens stress og jag, priserne er tilkommelige (husk at bestil tid i spaen på forhånd).

Efter en dag med et afslappende spaophold, trænger kroppen til noget let og lækkert, og her er Hummus Bros på Southampton Row, en perfekt lille mad-oase. Her bliver der serveret sund mad til rimelige priser, og når du nu både har sparet penge og været sund, hvorfor så ikke tage ud og få nogen delikate cocktails ved The Trafalgar Hotels rooftop bar, Bar Vista.
Nyd din drink, med udsigt over Trafalgar Square, og det centrale London fra den sydvestlige side.

Dag 3:

I stedet for at tage på det klassiske Shopping Spree i Oxford Street, skal du prøve noget anderledes. Hvis du er til eksklusiv shopping, eller bare gerne vil shoppe lidt kvalitet, så skal du tage på The King’s Road, her er mange special-butikker og design-og møbelforretninger, med masser af imponerende dekorationer i vinduerne. Læg vejen ned forbi Sloane Square, og få øje på dyre biler og flotte outfits.

Besøg restauranten Al Dar efter et par timers shopping. Restauranten byder på velsmagende libanesiske specialiteter, til rimelige priser, men hvis du nu skulle være så heldig at besøge The King’s Road på en lørdag, så findes det lokale madmarked på The Duke of York Square market, med over 40 forskellige stande, med madspecialiteter fra adskillige lande, du kan blandt andet finde franske oste, fiskespecialiteter, afrikanske vegetarretter og lækre cupcakes.

Afslut Londonturen med stil, og besøg den klassiske og eksklusive American Bar på The Savoy Hotel. Her er dresscode, så find stilletterne eller jakkesættet frem, og bestil et par appetitlige cocktails. Besøget på cocktailbaren, vil helt sikkert være prikken over i’et ved din tur, og på vej hjem er planlægningen til dit næste weekendophold til London sikkert allerede i gang.

Tip til transport i London: den offentlige transport fungerer akkurat som den skal, og kører i tide og utide, hvis der er ændringer eller nye oplysninger angående din rute, vil du bliver informeret. Det bedste råd til transport er at købe et Oyster-kort, som man herefter fylder op med det ønskede beløb. Kortet kan du bruge i The Underground, i busserne, og i togene fra zone 1-6. Kortet behøver du ikke at købe på forhånd, da alle togstationer har maskiner, hvor du kan købe det, ellers kan det købes ved kiosker som har ”Oyster”-skiltet hængende ude foran, og her spørger du bare efter et ”Oyster Top up card”.

London is calling! Se Expedias tilbud på weekendture til London. God fornøjelse!

Similar Posts